Direktlänk till inlägg 11 mars 2008

Mitt Afrika ligger i Årstaviken

Av Carina Dahl - 11 mars 2008 07:33

Det måste vara ganska fruktansvärt att leva ihop med en författare, spännande tror jag inte att det är. Ett dugg!


Jo, kanske lite. Det kan vara spännande att se om det blir någon middag idag, eller om mjölken har kommit in i kylen. Man måste nog vara väldigt självständig, helt tillfreds med sig själv och fullständigt oneurotisk för att uppskatta omständigheterna. Detta gäller även barnen. Dom tvättar sin egen tvätt, gör sin egen frukost (fattas bara annat) och går ut med hunden. Jag gör det gärna, det tror jag dom vet. Jag kan bara inte säja exakt vilken dag eller vid vilken tidpunkt.


Spännande är det däremot att "vara" författare. Till exempel som nu, när jag sticker till Afrika varje morgon och inte gärna återvänder förrän sent på kvällen. Jag har ett par karaktärer som det är extra trivsamt att umgås med. Det har jag i varje produktion. Någon eller några som man tycker mer om än andra och helst vill hänga med hela tiden. Jag kan bli fruktansvärt påverkad av dessa "personer", eller jag är tvungen att bli det, för dom har inga egna känslor, inga egna tankar, inga egna liv. Jag måste själv leva deras liv, varenda ett av dom. Jag måste känna varje känsla, tänka varenda tanke och gå på varenda stig där dom vandrar. Även i Afrika.


Så jag tar på mej skorna och börjar knata. Flera timmar om dagen, i ur och skur. Någonstans i höjd med Danvikstull börjar det hända prylar. En FN-delegation rullar in från Gröndal, en krokodil glider upp i Hammarbykanalen och en flygande matta landar på Speiderens däck.


Så jag inser verkligen problemet med att leva ihop med en författare, särskilt om man inte vill höra en hisnande historia från Årstaviken till take-home-käket kring midnatt. Det är ganska få som vill. 
ANNONS
 
Friday

Friday

11 mars 2008 09:05

De måste vara härligt att skriva om Afrika, att få drömma sig bort om savannen, djuren, vattenhålen och ja, värmen. Jag skriver med på en bok. Men jag hamnar "bara" (Jag har ju faktiskt valt de själv) i en sjukhus sal och i ett slags Limbo.

Men får önska dig lycka till med boken.
Kram Frida

http://agent-friday

 
Ingen bild

Renee

7 april 2008 13:29

jag skulle vilja ställa några frågor till dig, det är så att jag gör ett projekt arbete om hur just författare har det och hur det hittar sina insperationer. Och jag hittade din blogg på skriva.net. och tänkte om jag kunde få lite hjälp av dig. Maila mig gärna om du har tid renna.c@hotmail.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Dahl - 30 augusti 2008 19:37

Den här bloggen fascinerar mej nästan mer än min "officiella". Jag skriver ju aldrig här, men har ändå stadigt återkommande besökare.   Till och med min gamla omröstning fortlöper stadigt. Nu väntar jag bara på att antalet "röstande" ska uppgå till ...

Av Carina Dahl - 30 augusti 2008 19:02

Men fy fan, dom var också bra!

Av Carina Dahl - 30 augusti 2008 18:48

Haja att jag kan hela texten utantill, liksom nästan alla av Ola Magnells låtar....

Av Carina Dahl - 30 augusti 2008 18:43

Jag var en fruktansvärd Queen-fan. Hade alla plattorna och höll på att ta död på mamma och pappa med volymen. Idag har dom egna skivor ;-)...

Av Carina Dahl - 30 augusti 2008 18:40

Mannen med många minnen.

Presentation

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 En vän
 En fiende
 En arbetskamrat
 En pungunge
 En främling
 En älskare
 En häst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ www.carinadahl.com med Blogkeen
Följ www.carinadahl.com med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se